na cesto
- 0,5kg polohrubej múky
- 2,5 dcl vlažného mlieka
- 1 droždie
- 2 vajcia
- 2PL cukru
- štipku soli
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 1 dcl oleja
na plnku
- 0,5kg jemného tvarohu
- 0,5kg jahôd
- 1ČL škorice
- 3PL trstinového cukru
- 1 bielok
(inšpirácia - Dulce de Leche)
Postup:
Do časti mlieka, droždia a trochu cukru si pripravíme kvások. Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva,vanilkovým cukrom a pridáme ostatné suroviny. Nakoniec pridáme aj kvások a vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť.
Jahody si pokrájame, pridáme k nim cukor a škoricu. Bielok si vyšľaháme na sneh. Keď nám vykysne cesto, jahody zbavíme šťavy a zmiešame s bielkovým snehom.
Cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť vyvaľkáme, potrieme tvarohom a posypeme jahodami. Zatočíme do rolky a krájame na hniezda, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme približne 20min na 180°C.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára