Minule som skúšala levanduľové sušienky, ktoré všetkým chutili. Tak som sa rozhodla znovu zaexperimentovať s levanduľou. Cheesecake je vďaka čučoriedkam svieži a chute spolu dokonale ladia. Vyskúšajte aj vy túto nezvyčajnú kombináciu. :)
Potrebujeme:
Na základ:
Na plnku:
(inšpirácia - butiksofie)
Postup:
Sušienky si najemno rozdrvíme v kuchynskom robote alebo ich dáme do igelitového vrecka a roztlčieme valčekom. (Ja som ich pomlela na mlynčeku na orechy.) Omrvinky zmiešame s roztopeným maslom. Zmes poriadne natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 20cm.
Želatínu su namočíme do 5-6 lyžíc vody a necháme zmäknúť. Smotanu si vyšľaháme na sneh a uložíme do chladničky.Vymiešame si spolu tvaroh, práškový cukor, citrónovú šťavu a levanduľu.
Čučoriedky si rozmixujeme ponorným mixérom. Dáme do hrnca a zahrejeme. Zo želatiny vytlačíme vodu a pridáme ju k čučoriedkam. Miešame na miernom ohni, až kým sa želatina úplne nerozpustí. Odstavíme z ohňa a zmiešame s tvarohovou zmesou. Uložíme na 20min do chladničky. Z chladničky vyberieme tvarohovú zmes aj vyšľahanú šľahačku. Vareškou opatrne zamiešame. Tým sa nám vytvorí v hmote pekný vzor. Plnku navrstvíme na sušienkový základ. Opačnou stranou varešky môžeme ešte urobiť pár ťahov cez plnku,aby sa nám vytvorila pekná mozaika. Uložíme do chladničky na 3-4 hodiny.
Dobrú chuť!
Potrebujeme:
Na základ:
- 250g karamelových sušienok Lotus
- 100g rozpusteného masla
Na plnku:
- 6 plátkov želatíny
- 180ml šľahačkovej smotany
- 400g jemného tvarohu
- 140g práškového cukru
- 400g čučoriedok
- 1PL sušenej levandule
- vanilkový cukor z burboun vanilky podľa chuti
- trochu citrónovej šťavy
(inšpirácia - butiksofie)
Postup:
Sušienky si najemno rozdrvíme v kuchynskom robote alebo ich dáme do igelitového vrecka a roztlčieme valčekom. (Ja som ich pomlela na mlynčeku na orechy.) Omrvinky zmiešame s roztopeným maslom. Zmes poriadne natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 20cm.
Želatínu su namočíme do 5-6 lyžíc vody a necháme zmäknúť. Smotanu si vyšľaháme na sneh a uložíme do chladničky.Vymiešame si spolu tvaroh, práškový cukor, citrónovú šťavu a levanduľu.
Čučoriedky si rozmixujeme ponorným mixérom. Dáme do hrnca a zahrejeme. Zo želatiny vytlačíme vodu a pridáme ju k čučoriedkam. Miešame na miernom ohni, až kým sa želatina úplne nerozpustí. Odstavíme z ohňa a zmiešame s tvarohovou zmesou. Uložíme na 20min do chladničky. Z chladničky vyberieme tvarohovú zmes aj vyšľahanú šľahačku. Vareškou opatrne zamiešame. Tým sa nám vytvorí v hmote pekný vzor. Plnku navrstvíme na sušienkový základ. Opačnou stranou varešky môžeme ešte urobiť pár ťahov cez plnku,aby sa nám vytvorila pekná mozaika. Uložíme do chladničky na 3-4 hodiny.
Dobrú chuť!
JE tam moc plnky. Vlastne to je samá plnka s tenuckou vrstvou 'korpusu'. Tolko plnky sa mi az bridi
OdpovedaťOdstrániťInšpirovala som sa zahraničným receptom a tam bol pomer takýto :) neprišlo mi tam tej plnky až tak príliš veľa. Keď si dám cheesecake napr aj v kaviarni,všetky majú takú vysokú plnku. Všetkým chutil,ale proti gustu žiaden dišputát :) a ďakujem za komentár :)
OdpovedaťOdstrániť