Pre mňa osobne nie sú cupcaky až takým gurmánskym pôžitkom... Mala som však chuť nejaké vyrobiť, a tak prišli na svet pravé red velvet a dokonca s jahodami vo vnúri. Určite vyskúšajte :)
Potrebujeme:
Potrebujeme:
- 190g hladkej múky
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- štipku soli
- 15g kakaa
- 90g masla
- 225g trstinového cukru
- 120ml kyslého mlieka
- 160g pomixovaných jahôd
- 1 veľké vajce
- 1/2 ČL vanilkového extraktu
- červené farbivo
- 1ČL sódy
- 1ČL vínneho octu
na krém:
- 250g smotanového syra (ja som použila philadelphiu)
- 100g práškového cukru
- 80g masla
- trochu vanilkového extraktu
Postup:
Rúru si predhrejeme na 175°C. Vopred si priprávíme aj plech s papierovými košíčkami na cupcaky. Múku si zmiešame s kakaom, soľou a práškom do pečiva. V pohári si zmiešame mlieko s farbivom. V miske si vyšľaháme maslo a pridáme cukor. Vyšľaháme do penista a pridáme vajce. Postupne pridávame na striedačku múku s mliekom a nakoniec prišľaháme aj pomixované jahody a aj múčnu zmes. Na záver si rýchlo zmiešame sódu s octom. Začne nám to peniť, preto to rýchlo a poriadne primiešame ku cestu. Od tejto chvíle by nemalo trvať dlho, kým sa cesto dostane do rúry, preto sa snažíme čo najrýchlejšie naplniť košíky do 3/4 a dať piecť. Pečieme približne 15-20 minút. Na plnku si spolu vyšľaháme uvedené suroviny. Keď cupcaky úplne vychladnú, naplníme si plnkou cukrárenské vrecko a zdobíme. Skladujeme v chladničke.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára