Potrebujeme:
Postup:
Plech s rozmermi 13x20cm si vymastíme trochou masla a vyložíme papierom na pečenie. Môžete použiť aj viacero menších nádob. Papier na pečenie ešte vymastíme olejom. Želatinu si necháme napučať v 80ml vody. Na miernom ohni zahrejeme vodu, cukor a vanilkový extrakt. Potom pridáme želatinu a varíme približne 3 minúty, kým sa nám úplne nerozpustí cukor aj želatina. Hotovú zmes odstavíme z plameňa a začneme šľahať ručným šľahačom. Šľaháme cca 10 minút. Zmes sa nám pekne začne meniť na sneh a bude mať lepivú a ťahavú konzistenciu.
Ja som si hmotu rozdelila do dvoch misiek. Hmotu v jednej miske som pokvapkala gélovým potravinárskym farbivom a špáradlom porozťahovala,aby mi vznikol vzor. Povrch tiež trochu potrieme olejom. Uložíme do chladničky/ mrazničky na niekoľko hodín. Keď máme hmotu stuhnutú, pokrájame ju na kocky alebo vykrajujeme rôzne tvary, ktoré potom obaľujeme v zmesi práškového cukru a kukuričného škrobu. V uzatvorene nádobe vydržia aj 2 týždne.
Oslaďte si nimi kávu, horúcu čokoládu alebo si ich vychutnajte len samotné :)
- 6 plátkov želatíny + 80ml vody
- 2dcl vody
- 1PL vanilkového extraktu
- 400g kryštáloveho cukru
- 2PL práškového cukru
- 2PL kukuričného škrobu
- olej na vymazanie formy
- potravinárske farbivo
Postup:
Plech s rozmermi 13x20cm si vymastíme trochou masla a vyložíme papierom na pečenie. Môžete použiť aj viacero menších nádob. Papier na pečenie ešte vymastíme olejom. Želatinu si necháme napučať v 80ml vody. Na miernom ohni zahrejeme vodu, cukor a vanilkový extrakt. Potom pridáme želatinu a varíme približne 3 minúty, kým sa nám úplne nerozpustí cukor aj želatina. Hotovú zmes odstavíme z plameňa a začneme šľahať ručným šľahačom. Šľaháme cca 10 minút. Zmes sa nám pekne začne meniť na sneh a bude mať lepivú a ťahavú konzistenciu.
Ja som si hmotu rozdelila do dvoch misiek. Hmotu v jednej miske som pokvapkala gélovým potravinárskym farbivom a špáradlom porozťahovala,aby mi vznikol vzor. Povrch tiež trochu potrieme olejom. Uložíme do chladničky/ mrazničky na niekoľko hodín. Keď máme hmotu stuhnutú, pokrájame ju na kocky alebo vykrajujeme rôzne tvary, ktoré potom obaľujeme v zmesi práškového cukru a kukuričného škrobu. V uzatvorene nádobe vydržia aj 2 týždne.
Oslaďte si nimi kávu, horúcu čokoládu alebo si ich vychutnajte len samotné :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára