Cesto:
Plnka:
- 1 zmäknutá hera
- 3ČL soli
- 2 žĺtky
- slnečnicové, tekvicové a sezamové semienka
- 7 strúčikov cesnaku
Postup:
Do malej misky si nalejeme trochu mlieka, pridáme cukor, rozmrvíme droždie a počkáme, kým vykysne kvások. Zatiaľ si preosejeme múku, pridáme soľ, olej a nakoniec hotový kvások. Do kysnutého cesta ešte postrúham uvarený zemiak. Tak zostanú slimáky mäkké aj na ďalšie dni (teda ak sa dovtedy všetky nezjedia). Cesto vymiesime, poprášime múkou,prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
Heru, soľ, žĺtky, pretlačený cesnak a semienka zmiešame.
Vykysnuté cesto rozdelíme na tri časti, vyvaľkáme a potrieme plnkou. Cesto zatočíme do rolky a opäť potrieme plnkou. Vykrajujeme malé trojuholníky a ukladáme na plech. Plech nemusíme ničím vymastiť. Pečieme približne pri teplote 190°C dozlatista.
Dobrú chuť :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára