Potrebujeme:
na korpus:
na plnku:
na korpus:
- 5 vajec
- 30dkg práškového cukru
- 20dkg múky
- 10dkg mletých orechov
- 10PL horúcej vody
- prášok do pečiva
- štipka muškátového orieška
- trochu škorice
na plnku:
- 2ks mascarpone
- 2 smotany na šľahanie
+ ovocie, džem
Postup:
Formu na pečenie si zo spodu vystelieme papierom na pečenie a po bokoch jemne potrieme olejom. Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Múku si zmiešame s práškom do pečiva. Postupne pridávame žĺtky, cukor a vodu,ale šľaháme už na miernych otáčkach. Prišľaháme aj orechy. Nakoniec varechou jemne a poriadne primiešame múku. Cesto vylejeme do formy a pečieme približne 40 minút na 170°C. Hotový korpus necháme vychladnúť a potom ho prerežeme. Ja som ho prekorila iba raz.
Smotanu si vyšľaháme a primiešame k nej mascarpone. Spodnú aj vrchnú časť korpusu potrieme z vnútornej strany kyslým džemom. Ja som použila čučoriedkový. Natrieme vrstvou krému a poukladáme ovocie. Položime vrchný plat a opäť celú tortu potrieme zvyšným krémom.
S láskou Domi! :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára