Scones sú tradičné anglické koláčiky. Najlepšie chutia čerstvé s čajom alebo mliekom. Podávajú sa s džemom a tzv. "zrazenou" smotanou - clotted cream. V našich obchodoch ju však nedostanete, a preto som ju nahradila vyšľahanou šľahačkou. Ich príprava je veľmi rýchla a jednoduchá. Verím, že si pochutnáte. S láskou Domi! :)
Potrebujeme:
Smotanu vyšľaháme s trochou prášku do pečiva. Upečené scones necháme vychladnúť a potom pozdĺžne rozkrojíme. Potrieme džemom a smotanou.
Dobrú chuť! :)
Potrebujeme:
- 450g špadlkovej/ hladkej múky
- prášok do pečiva
- štipku soli
- 100g studeného masla
- 270ml cmaru
- 85g práškového cukru + trochu do krému
- vanilku
- hrozienka
- smotanu na šľahanie
- vajce
Postup:
Hrozienka si namočíme do vody a necháme napučať. Múku zmiešame s kypriacim práškom,soľou a vanilkou. Maslo pokrájame na kúsky, pridáme k múke a prstami vytvoríme hmotu podobnú mrveničke.Ku zmesy pridáme práškový cukor a opäť spracujeme prstami. Pridáme hrozienka a cmar. Teraz už poriadne premiešame iba nožom, kým nám nevznikne cesto. Cesto si vyvaľkáme asi hrúbku 3cm a vykrajujeme kolieska. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Scones ešte potrieme vajíčkom a pečieme dozlatista približne 15 min pri teplote 170°C.
Smotanu vyšľaháme s trochou prášku do pečiva. Upečené scones necháme vychladnúť a potom pozdĺžne rozkrojíme. Potrieme džemom a smotanou.
Dobrú chuť! :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára