Potrebujeme:
- 250g hladkej múky
- 1/2 ČL soli
- 15g kakaa
- 110g masla izbovej teploty
- 250g kryštálového cukru
- 2 veľké vajíčka
- 240ml cmaru / acidka
- 1ČL vínneho octu
- 1ČL sódy bikarbóny
- červené potravinárske farbivo
- vanilkovú esenciu
na plnku:
- 250g mascarpone
- 250g philadeplhie
- 400ml smotana na šľahanie 40% - tnej
- 100g práškového cukru
- smetafix
- ovocie
Postup:
Zmiešame si múku, soľ, kakao a všetky ingrediencie spolu preosejeme. Cmar zmiešame v inej miske s farbivom. Vyšľaháme si maslo, postupne pridávame cukor a po jednom vajcia. Nakoniec pridáme aj trochu vanilkovej esencie. Do tejto zmesy potom postupne a nastriedačku prišľahávame na najnižších otáčkach múčnu zmes a cmar. Nakoniec v malej mištičke zmiešame sódu s ocotom a hneď zamiešame do cesta. Tento proces musí prebehnúť rýchlo. Vylejeme do formy a pečieme pri teplote 175°C približne 30 minút. Upečené cesto necháme úplne vychladnúť.
Na krém si spolu vyšľaháme mascarpone, philadelphiu, smotanu a cukor a smetafix. Vychladený korpus pozdĺžne prekrojíme a naplníme krémom.
Na krém si spolu vyšľaháme mascarpone, philadelphiu, smotanu a cukor a smetafix. Vychladený korpus pozdĺžne prekrojíme a naplníme krémom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára