Pred vyše rokom som čakala na vlak a čítala časopis... ako inak s receptami :D Sedela pri mne jedna štaršia pani. Všimla si, že v časopise je aj recept na bábovku s vínom. Tak sa ku mne prihovorila a vyše pol hodiny sme sa bavili o našej láske k pečeniu. :) Hovorila mi o svojom detstve, ako mali každý víkend doma niečo sladké napečené. A ako sa aj ona priučila pečeniu a piekla torty na objednávky. Hovorila, že bábovku s vínom pečie často, dokonca aj len tak na plech, že ju všetci veľmi milujú. Už dávno som ju chcela vyskúšať a teraz nastal ten správny moment. Snažila som sa nájsť recept na spomínanú bábovku, ktorá bola vtedy v tom časopie,ale nenašla som ju. Tak som sa inšpirovala receptom od Chez Lucie. Vydarila sa báááááááječne.
Potrebujeme:
- 125g hladkej múky (môžete vynechať mandľovú múku a nahradiť ju hladkou)
- 125g mandľovej múky (pomletých mandlí)
- 20g holandského kakaa
- perníkové korenie podľa chuti
- 1 prášok do pečiva
- 150g mandľových lupienkov
- 150g nastrúhanej čokolády
- 150g zmäknutého masla
- 100g práškového cukru
- 5 vajec
- 1,5 dcl červeného vína
- 200g kyslej smotany
- 100g kryštálového cukru
Rúru si predhrejeme na 170°C. Bábovkovú formu su vymažeme maslom a vysypeme múkou. Do misky si preosejeme múku, kakao, perníkové korenie a prášok do pečiva. Bielky si vyšľaháme s kryštálovým cukrom na tuhý sneh. V druhej miske si vyšľaháme maslo, práškový cukor a žĺtky. Postupne zašľaháme aj víno, smotanu a sypkú zmes múky. Nakoniec opatrne, ale poriadne primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy a pečieme približne 40 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára