Potrebujeme:
Na cesto
- 100g špaldovej múky (hladkej múky)
- 150g mandľovej múky (môžete ju nahradiť špaldovou/ hladkou)
- 80g trstinového cukru
- 150g studeného masla pokrájaného na kúsky
- 1 vajce
- štipka soli
Na malinovú plnku
- 250g čerstvých malín
- alebo 250g mrazených malín + cca 3PL kukuričného škrobu + cukor
Na čokoládovú plnku
- 200ml smotany na šľahanie
- 200g vysokopercetnej čokolády
- 25g práškového cukru
Postup:
Múku, trstinový cukor a soľ si preosejeme. Pridáme maslo a rýchlo prstami spracujeme na cesto podobné mrveničke. Potom pridáme vajce a zapracujeme do cesta. Z cesta vytvoríme guľu, zabalíme do fólie/sáčku a uložíme do chladničky aspoň na pol hodiny. Potom si cesto vyvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie. Formu si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cestom naplníme formu a dno popicháme vidličkou. Uložíme do chladničky na pol hodiny. Rúru si predhrejeme na 180°C. Cesto si prikryjeme papierom na pečenie a posypeme fazuľou, šošovicou alebo keramickými guličkami. Pečieme cca 15 minút. Potom odstránime v mojom prípade šošovicu aj papier na pečenie a pečieme ešte 5-10 minút. Dĺžka pečenia záleží aj od rúry, tak si cesto sledujte. Upečné cesto necháme vychladnúť.
Ak použijeme čerstvé maliny, tak si ich prekrojíme na polovicu a poukladáme na tart rezom hore. Ja som mala len mrazené maliny. V tom prípade si dáme maliny do malého hrnca, pridáme cukor podľa chuti a solamyl, ktorý si rozmiešame asi v 1dcl vody. Maliny povaríme asi 2 min a necháme zmes vychladnúť. Potom ju rovnomerne rozmiestnime na tart.
Do malého hrnca si dáme smotanu,maslo a práškový cukor, privedieme do varu a hneď odstavíme z ohňa. Pridáme na kúsky polámanú čokoládu. Chvíľu počkáme, kým nám čokoláda trochu zmäkne, a potom metličkou miešame,až kým sa nám čokoláda úplne rozpustí. Túto zmes vylejeme na malinovú vrstvu a počkáme, kým sa nám schladní na izbovú telotu. Hotocý tart uložíme v chladničke najlepšie celú noc. Môžeme ozdobiť malinami a poprášiť práškovým cukrom.
Je to ozastná mňmka. Dobrú chuť :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára