Blíži sa valentíííín :) Tak som si pre Vás pripravila tematický receptík :) Vrelo odporúčam túto zdravú a skvelú dobrotu :)
Množstvo na cca 9ks naplnených srdiečok.
Potrebujeme:
Všetko si spolu rozmixujeme, vytvarujeme do gule a vložíme do mrazničky, kým si pripravíme plnku.
Na malinovú plnku :
Opäť všetko zmixujeme a vylejeme do misiek alebo na plech. Ja som použila dve umelohmotné obdĺžnikové misky vystalené alobalom. Kľudne môžete použiť aj malý plech alebo hocičo s rovných povrchom. Túto hmotu si dáme zatiaľ do mrazničky. Kakaové cesto si vyvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie a vykrajujeme srdiečka, ktoré ukladáme na nejaký tanier, tácku, podložku. Keď máme hotovo, uložíme na chvíľu do mrazničky. Pozrieme sa, či nám už malinová plnka stihla stuhnúť natoľko,aby sme z nej vedeli vykrajovať srdiečka. A keď to máme, naplníme plnkou kakové srdiečka. Je to dosť piplavá robotka,ale keď si necháte obe hmoty dobre stuhnúť, bude sa vám pracovať celkom fajn. A odporúčam, keď vykrajujete srdiečka či už kakaové alebo malinové, podberajte ich nožom alebo niečím podobným. Skladujeme v chladničke.
Dobrú chuť :)
(inšpirácia - pure2raw)
Potrebujeme:
- pol hrnčeka mandlí ( môžete použiť aj vlašské orechy, kešu... )
- pol hrnčeka slnečnicových semiačok
- 3PL kakaa
- 2PL medu (ja som použila malinový )
Všetko si spolu rozmixujeme, vytvarujeme do gule a vložíme do mrazničky, kým si pripravíme plnku.
Na malinovú plnku :
- 1 banán
- pol hrnčeka malín
- 4-5 polievkových lyžíc kokosového oleja
Opäť všetko zmixujeme a vylejeme do misiek alebo na plech. Ja som použila dve umelohmotné obdĺžnikové misky vystalené alobalom. Kľudne môžete použiť aj malý plech alebo hocičo s rovných povrchom. Túto hmotu si dáme zatiaľ do mrazničky. Kakaové cesto si vyvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie a vykrajujeme srdiečka, ktoré ukladáme na nejaký tanier, tácku, podložku. Keď máme hotovo, uložíme na chvíľu do mrazničky. Pozrieme sa, či nám už malinová plnka stihla stuhnúť natoľko,aby sme z nej vedeli vykrajovať srdiečka. A keď to máme, naplníme plnkou kakové srdiečka. Je to dosť piplavá robotka,ale keď si necháte obe hmoty dobre stuhnúť, bude sa vám pracovať celkom fajn. A odporúčam, keď vykrajujete srdiečka či už kakaové alebo malinové, podberajte ich nožom alebo niečím podobným. Skladujeme v chladničke.
Dobrú chuť :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára