Chcelo sa mi opäť trochu experimetovať. :) Vyskúšala som teda čokoládový cheesecake s čili. Je nepečný, takže aj veľmi jednoduchý a rýchly. A ak v recepte vynecháte chilli máte dokonalý čokoládovy cheesecake :)
Potrebujeme:
Na základ
- 250g kakaových sušienok (napr Bebe)
- 125g roztopeného masla
Na plnku:
- 250g mascarpone
- 300g smotanového syra
- 100g trstinového cukru
- 400ml smotany na šľahanie
- 6 plátkov želatíny
- 200g vysokopercentnej tmavej čokolády
- 1 ČL čili
Postup:
Sušienky si podrvíme v kuchynskom robote, roztlčieme v igelitovom sáčku, ale ja ich najradšej vždy pomeliem na mlynčeku na orechy. Tieto omrvinky potom zmiešame z rotopeným maslom. Túto zmes poriadne natlačíme opakom lyžice do tortovej formy s priemerom 23cm a zatiaľ odložíme do chladničky.
Vo veľkej miske si vymiešame mascarpone, smotanový syr a cukor dokrémova. Dáme si namočiť želatínu podľa návodu na obale. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovnke a potom zmiešame s čili. Radšej najskôr pridajte menej čili a postupne ochutnávajte. V malom hrnci si zahreme smotanu a pridáme k nej želatínu, z ktorej vytlačíme vodu. Miešame, kým sa nám želatína úplne nerozpustí. Precedíme cez sitko,aby sme sa zbavili prípadne nejakých malých nerozpustených kúskov želatíny a opatrne primiešame roztopenú čokoládu. Tento čokoládový krém opatrne vlejeme do syrovej zmesi a všetko spolu dobre zamiešame. Vyberieme si z chladničky tortovú formu s našim pripraveným základom a vylejeme naň krém. Necháme stuhnúť v chladničke najlepšie celú noc.
Dobrú chuť :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára