pondelok, 19. mája 2014

Zdravá gaštanová torta bez múky

Táto tortička z gaštanového pyré, určite uspokojí vaše sladké potreby... a dokonca je aj zdravá :) Prajem Vám príjemné maškrtenie! :)

Potrebujeme:

Na korpus:
  • 8 vajec
  • 2ks gaštanového pyré
Na krém:
  • 500g jemného nízkotučného tvarohu
  • 500ml šľahačkovej smotany
  • 2 stužovače do šľahačky
  • práškový cukor podľa chuti 
+ kyslý džem, kokos na ozdobu

(inšpirácia - zdravie na tanieri)

Postup:

Tortovú formu  vystelieme papierom na pečenie a boky jemne potrieme olejom. Žĺtka vyšľaháme do peny,  potom postupne zašľaháme pyré. Nakoniec opatrne strierkou primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy a pečieme pri teplote 160°C približne 45 minút.
Všetky suroviny na krém spolu vyšľaháme na krém. 
Po upečení necháme korpus vychladnúť, a potom ho prerežeme. Obe časti korpusu potrieme džemom a naplníme plnkou. Trochu plnky si necháme aj na pokyrtie celej torty. Môžeme ozdobiť kokosom  alebo ovocím. 

S láskou Domi ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára