sobota, 28. júna 2014

Orechová torta s mascarpone krémom

Potrebujeme:

na korpus:

  • 5 vajec
  • 30dkg práškového cukru
  • 20dkg múky
  • 10dkg mletých orechov
  • 10PL horúcej vody
  • prášok do pečiva
  • štipka muškátového orieška
  • trochu škorice

na plnku:

  • 2ks mascarpone
  • 2 smotany na šľahanie
+ ovocie, džem

Postup:

Formu na pečenie si zo spodu vystelieme papierom na pečenie a po bokoch jemne potrieme olejom. Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Múku si zmiešame s práškom do pečiva. Postupne pridávame žĺtky, cukor a vodu,ale šľaháme už na miernych otáčkach. Prišľaháme aj orechy. Nakoniec varechou jemne a poriadne primiešame múku. Cesto vylejeme do formy a pečieme približne 40 minút na 170°C. Hotový korpus necháme vychladnúť a potom ho prerežeme. Ja som ho prekorila iba raz. 
Smotanu si vyšľaháme a primiešame k nej mascarpone. Spodnú aj vrchnú časť korpusu potrieme z vnútornej strany kyslým džemom. Ja som použila čučoriedkový. Natrieme vrstvou krému a poukladáme ovocie. Položime vrchný plat a opäť celú tortu potrieme zvyšným krémom. 

S láskou Domi! :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára