štvrtok, 24. júla 2014

Broskyňovo-slivkový tart





Potrebujeme:


250g hladkej múky
1/2 ČL soli
150g masla
2PL práškového cukru
2PL ľadovej vody
trochu škorice
citrónovej kôry
muškátového orieška

broskyne a slivky
2PL kryštálového cukru
škoricu
kokos na posypanie

maslo a múka na vysypanie formy


Postup:

Múku zmiešame so soľou, primiešame práškový cukor, škoricu, citrónovú kôru a muškátový oriešok. Pridáme studené maslo pokrájané na kocky a prstami spracovávame. Postupne pridáme vodu. Vypracované cesto zabalíme do fólie a uložíme na dve hodiny do chladničky. 
Zatiaľ si pokrájame ovocie, uložíme ho do misky, posypeme cukrom a škoricou a necháme odstáť. 
Vychladené cesto si rozvaľkáme a vložíme do formy a posypeme kokosom. Poukladáme ovocie a znovu posypeme kokosom. Pečieme 50 minút pri teplote 180°C.

Dobrú chuť! :) 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára