sobota, 20. septembra 2014

Jablkovo-hruškový tart s orechmi

Pomaly,ale isto sa zjesenieva, a tak som dostala neskutočnú chuť upiecť niečo z jabĺk a hrušiek. :) Skĺbila som toto sezónne ovocie s mojimi milovanými orechmi a výsledok stojí za to. Jedoduchý,ale skvelý jesenný tart. :) Dúfam, že Vám bude chutiť.

Potrebujeme:

na cesto
  • 250g špaldovej/hladkej múky
  • 50g pomletých orechov
  • 130g studeného masla 
  • 100g trstinového cukru
  • 0,5 KV koriandra
  • trochu pomletého muškátového orieška 
  • 0,5 KV vínneho kameňa/ kypriaceho prášku
  • štipku soli
  • 1 vajce
na plnku
  • 3 jablká
  • 3 hrušky
  • pomleté orechy na posypanie
  • škoricu
  • vanilkový cukor z pravej vanilky
  • 2PL trstinového cukru
maslo a trochu múky na vymastenie a vysypanie formy



Postup:

Rúru si predhrejeme na 160 stupňov.
Múku si zmiešame so soľou,vínnym kameňom, orechmi, cukrom, koriadnrom, muškátovým orieškom, a potom pridáme vajce a maslo pokrájané na kúsky. Cesto rýchlo spracujeme, zabalíme do fólie a uložíme na pol hodinu do chladničky. 
Medzitým si pripravíme plnku. Ak máte zrelé ovocie, tak ho nakrájajte na plátky. Ak však ovocie nemáte zrelé a máte radi úplne mäkkučký koláč, tak si ovocie nastrúhajte. Nakrájané alebo nastrúhané ovocie si uložíme do misky, posypeme cukrom a škoricou a necháme odstáť. 
Po pol hodine vyberieme cesto z chladničky a medzi dvomi papiermi na pečenie si ho vyvaľkáme na veľkosť formy. Cesto opatrne prenesieme do formy a poukladáme naň ovocie (ak ste ovocie nastrúhali, predtým ako ho uložíte na cesto, ho zbavte šťavy). Ovocie posypeme pomletými orechmi a povrch ešte môžeme ozdobiť pár kúskami ovocia. Pečieme približne 40-50 min. Môžeme posypať mandlovými lupienkami. 

Dobrú chuť :)

2 komentáre:

  1. Juuuuuu, to vypadá úžasně. Jablka a ořechy miluju!!! www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ďakujem :) som rada, že sa páči. Ja tú kombináciu milujem tiež :)

    OdpovedaťOdstrániť