Túto tortičku som piekla ako narodeninovú. Jedinou podmienkou bolo, aby bola extra sladká. Tak som zvolila kombináciu kakaového korpusu a krému z bielej čokolády. Tento korpus je môj obľúbený. Inšpirovala som sa ním na internete od ivosenky. Torta oslávencovi veľmi chutila, tak verím, že sa bude páčiť aj Vám. :)
Potrebujeme:
na korpus
na krém
Postup:
Bielka vyšľaháme na sneh a postupne pridávame po častiach cukor. Ďalej pridávame na striedačku žĺtka a olej, šľaháme už na miernych otáčkach. Múku s kakaom zmiešame a opatrne vareškou primiešame ku zmesy.
Tortovú formu si zo spodu vystelieme papierom na pečenie a po bokoch ju vymastíme jemne olejom. Pečieme cca 40 minút na 150°C.
Krém si pripravíme deň vopred !
Na miernom ohni necháme rozpustiť v smotane čokoládu. Po vychladnutí odložíme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme zmes so stužovačmi.
Korpus si prerežeme a spodnú vrstvu potrieme kyslejším džemom, napr. čučoriedkovým. Potriemé časťou krému a priložíme druhý plát korpusu. Zvyšnou časťou krému potrieme celú tortu a odložíme do chladničky.
Dobrú chuť ! :)
Potrebujeme:
na korpus
na krém
- 400ml šľahačkovej smotany
- 200g bielej čokolády
- 2 stužovače do šľahačky
Postup:
Bielka vyšľaháme na sneh a postupne pridávame po častiach cukor. Ďalej pridávame na striedačku žĺtka a olej, šľaháme už na miernych otáčkach. Múku s kakaom zmiešame a opatrne vareškou primiešame ku zmesy.
Tortovú formu si zo spodu vystelieme papierom na pečenie a po bokoch ju vymastíme jemne olejom. Pečieme cca 40 minút na 150°C.
Krém si pripravíme deň vopred !
Na miernom ohni necháme rozpustiť v smotane čokoládu. Po vychladnutí odložíme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme zmes so stužovačmi.
Korpus si prerežeme a spodnú vrstvu potrieme kyslejším džemom, napr. čučoriedkovým. Potriemé časťou krému a priložíme druhý plát korpusu. Zvyšnou časťou krému potrieme celú tortu a odložíme do chladničky.
Dobrú chuť ! :)
Och, mňam, mala som ťa nájsť ešte pred mojimi narodeninami, to som mala dilemu, čo si upiecť a nakoniec som si neupiekla nič :D
OdpovedaťOdstrániťTak si ju upeč len tak, pre radosť :)
OdpovedaťOdstrániť