Potrebujeme:
Na cesto:
- 125g mäkkého masla
- 80g trstinového cukru
- 250g hladkej múky
- 1 vajce
- nastrúhaná pomarančová a citrónová kôra
Na krém:
- 5 vajec
- 500 g jemného tvarohu
- 1000ml bieleho jogurtu
- 160g trstinového cukru
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 1 kopcovitá ČL kvalitnej vanilky
- nastrúhaná kôra z pomaranča a citróna
- trochu štavy z pomaranča a citróna
Na obloženie:
- 3-4 pomaranče
- lyžica trstinového cukru
- 2 lyžice pomarančovej štavy
- solamyl
Suroviny na cesto spracujeme šľahačom a následne z neho vytvoríme tvar gule, zabalíme do potravinárskej fólie a cca na hodinu odložíme do chladničky.
Vychladené cesto rozvaľkáme medzi dvoma kusmi potravinárskej fólie na priemer väčší ako je priemer tortovej formy. Cesto preložíme do formy a okraje dobre pritlačíme k bokom. Dno popicháme vidličkou.
Mne cesto pretŕčalo cez okraj formy. Nožom som ho teda zarovanala a zvyškom cesta som vyložila plech na muffiny a tiež som ich následne naplnila plnkou.
V mise zmiešame žĺtky, tvaroh, jogurt, cukor,vanilku, škrob, kôru a šťavu z pomaranča a citróna. Túto hmotu nalejeme na cesto do formy. Pečieme pri teplote 160°C približne 90 minút.
Pomaranče očistíme a nakrájame napr. na kolieska. Šťavu z pomarančov zachytíme do hrnca (ak by jej bolo málo, môžeme ešte vytlačiť šťavu z pomaranča podľa potreby) a povaríme s cukrom. Podľa potreby zahustíme solamylom.
Navrch koláča poukladáme pomarančové kúsky a polejeme pripravenou pomarančovou šťavou. Dáme stuhnúť do chladničky.
S láskou, Domka :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára