Dnes som sa inšpirovala knihou od Emmy Tekelyovej - Sladkosti, od ktorých sa nepriberá. Nech sa páči a nech chutí ! :)
Potrebujeme :
Na cesto:
Potrebujeme :
Na cesto:
- 6 vajec
- 190g trstinového cukru
- 50g kakaa
- cca 100g jahôd
- 250g mascarpone
- 200g bieleho jogurtu
- 1 PL práškového cukru
- 2 ČL vanilky
Postup:
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a postupne pridávame 120g cukru. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny, a potom opatrne primiešavame preosiate kakao a sneh.
Plech si vystelieme papierom na pečenie a potrieme roztopeným maslom. Cesto vylejeme na plech a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 min. Cesto si necháme trochu vychladnúť na plechu. Potom ho stočíme aj s papierom do rolády.
Pripravíme si krém. Mascarpone zmiešame s jogurtom, cukrom a vanilkou. Jahody si nakrájame na menšie kúsky.
Vychladnuté cesto roztočíme, naplníme plnkou (ale nie až úplne po okraj, aby nám následne nevyšla plnka von) a poukladáme jahody. Znovu zatočíme. Dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 2 hodiny.
Bon appétit! ©
Tak toto vyzerá tiež výborne, včera som zjedla za misku jahôd a kľudne by som si dala aj ďalšie, napríklad v takejto roláde :)
OdpovedaťOdstrániť