Potrebujeme:
na krém
- 500g jemného nízkotučného tvarohu
- 2 smotany na šľahanie
- vanilka
- práškový cukor
+ ríbezľový džem a mrazené/čerstvé lesné ovocie
(inšpirácia: Baking moments)
Postup:
Žĺtka si vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a orechy. Bielka vyšľaháme na sneh a vareškou opatrne zamiešame. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie a okraje jemne potrieme olejom. Cesto vylejeme do formy a pečieme približne 45 minút pri teplote 170°C.
Tvaroh si vyšľaháme s vanilkou a práškovým cukrom a primiešame vyšľahanú šľahačku.
Vychladnutý korpus prerežeme raz alebo dvakrát(podľa veľkosti formy).Spodnú časť potrieme džemom a poukladáme ovocie. Potrieme časťou krému a prikryjeme ďalším plátom. Zvyšným krémom pokryjeme celú tortu a posypeme orechami. Dáme stuhnúť do chladničky.
Bon appétit ! ©
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára