Potrebujeme:
Na bielkové cesto:
Na piškótové cesto:
Na plnku:
Na bielkové cesto:
- 5 bielkov
- 5 lyžíc trstinového cukru
- štipka sódy bikarbóny
Na piškótové cesto:
- 2 vajcia
- 175g trstinového cukru
- 4 žĺtky
- 1 kypriaci prášok
- 1 ČL vanilkovej esencie
- 4 kopcovité lyžice hladkej múky
Na plnku:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 2 stužovače do šľahačky
- 2 lyžice práškového cukru
- 300g mrazeného/čerstvého ovocia
- 5 lyžíc džemu z lesného ovocia
- 2 lyžice solamylu
Postup:
Bielky šľaháme s bikarbónou, keď máme sneh skoro hotový, pridávame postupne cukor, až kým nie je zmes úplne tuhá.
Bielkovou zmesou naplníme mikroténový sáčok, roh odstrihneme. Plech vyložíme papierom na pečenie a nastriekame 5-6 riadkov snehu, medzi ktorými nechávame medzery. Sušíme v rúre vyhriatej na 120°C približne 25 minút.
Vajcia, žĺtka,cukor a vanilkovú esenciu vyšľaháme dotuha. Zmiešame múku s kypriacim práškom a opatrne zamiešame vareškou k žĺtkovej zmesy. Zmesou opäť naplníme vrecko a vyplníme voľný priestor na plechu. Pečieme približne 20 minút na 180°C.
V hnrci necháme zovrieť džem s 2 lyžicami solamylu. Pridáme ovocie, znížime teplotu a 3-4 minútky povaríme. Podľa chuti môžeme pridať cukor. Smotanu so stužovačom vyšľaháme s cukrom.
Upečené cesto odtránime z papiera na pečenie. Prekrojíme na dve časti. Polovicu cesta potrieme vychladnutou zmesou džemu a ovocia a následne smotanovým krémom. Zakryjeme druhou polovicou cesta. Dáme stuhnúť do chladničky.
Bon appétit ! :)
Bon appétit ! :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára