piatok, 4. apríla 2014

Čokoguľa v tvarohu




Potrebujeme : 


Na guľôčky:
  • 200g polohrubej múky
  • 150g práškového cukru
  • 3 PL kakaa
  • 125 g masla
  • 1/2 prášku do pečiva 
  • 2 vajcia 


Na tvarohovú masu:
  • 500g tvarohu
  • 250g práškového cukru
  • 125g masla
  • 4 vajcia
  • 2 vanilkové cukre
  • 1 vanilkový puding/ Zlatý klas
  • 0,5l mlieka
Postup:

Zo všetkých surovín na guľôčky vypracujeme cesto. Vytvarujeme gulôčky a kladieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Medzi guľkami nechávame medzery. 
Vanilkový puding uvaríme podľa návodu na obale. Práškový a vanilkový cukor vymiešame so žĺtkami, potom pridáme maslo a vyšľaháme. Postupne pridávame tvaroh a mierne vychladnutý puding. 
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zamiešame do zmesy. 
Tvarohovú masu rozotrieme na guľôčky. Pečieme pri teplote 170˚C cca 45 min. 
Môžte dozdobiť ovocnou polevou, ktorú vytvoríte tak, že mrazené/čerstvé ovocie povaríte cca 3 min s cukrom. Môžte zahustiť kukuričným škrobom alebo zriediť vodou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára