nedeľa, 20. apríla 2014

Orechová torta s tvarohovým krémom



       Potrebujeme:
                                                             na cesto

  • 300g práškového cukru
  • 150g špaldovej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 150g mletých orechov
  • 150ml mlieka

   na krém
  • 500g jemného nízkotučného tvarohu
  • 2 smotany na šľahanie
  • vanilka 
  • práškový cukor 
  + ríbezľový džem a mrazené/čerstvé lesné ovocie

(inšpirácia: Baking moments)

          Postup:

Žĺtka si vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a orechy. Bielka vyšľaháme na sneh a vareškou opatrne zamiešame. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie a okraje jemne potrieme olejom. Cesto vylejeme do formy a pečieme približne 45 minút pri teplote 170°C. 
Tvaroh si vyšľaháme s vanilkou a práškovým cukrom a primiešame vyšľahanú šľahačku.
Vychladnutý korpus prerežeme raz alebo dvakrát(podľa veľkosti formy).Spodnú časť potrieme džemom a poukladáme ovocie. Potrieme časťou krému a prikryjeme ďalším plátom. Zvyšným krémom pokryjeme celú tortu a posypeme orechami. Dáme stuhnúť do chladničky.


Bon appétit ! ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára