pondelok 7. apríla 2014

Bábovka s mascarpone a lesným ovocím

Môj starý otec si rád pochutná na domácej bábovke. Vždy mu ju robím na iný spôsob. Základ je však rovnaký. Mascarpone jej dodá tens právny šmrnc :) Chutí božsky aj po pár dňoch. Nebíčko v papuľke. Vrelo odporúčam. :)




Potrebujeme:
  • 250g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 250g mascarpone (môžete použiť aj jemný tvaroh)
  • 250g masla 
  • kvapka vanilkovej esencie
  • 300g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 hrste ľubovoľného ovocia (kľudne použite aj mrazené)



Postup:

Práškový cukor vymiešame so žĺtkami do peny. Postupne pridávame zmäknuté maslo, mascarpone, vanilkovú esenciu a ovocie. Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne zamiešame do masy.
Vyšľaháme si bielky a opatrne a zľahka primiešame. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme približne 50 minút pri teplote 180°C. 
Po upečení necháme vychladnúť, až potom ju vyklopíme. 

Bon appétit! ;)





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára