utorok, 8. apríla 2014

Mrkvová torta

Ak si nedokážete predstaviť kombináciu zeleniny a koláča, potom musíte vyskúšať tento recept. V kombinácii s orechami možno ani nespozorujete chuť mrkvy. Určite si na tejto zdravej tortičke pochutnáte. 

(inšpirácia-Sladkosti,od ktorých sa nepriberá)

Potrebujeme:

Na cesto:
  • 150g pomletých orechov
  • 150g nastrúhanej mrkvy
  • 5 vajec
  • 100g trstinového cukru
  • 100g špaldovej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 KL škorice
  • nastrúhaná citrónová a pomarančová kôra
  • kvapka vanilkovej arómy
  • čerešňový kompót
Na krém:
  • 100ml smotany na šľahanie
  • 250g hladkého tvarohu
  • 30g trstinového cukru
Postup:

Očistenú mrkvu najemno postrúhame, zbavíme ju prebytočnej šťavy a zmiešame s pomletými orechmi. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme vanilkovú arómu a postupne zamiešame mrkvovú zmes. Múku, prášok do pečiva a škoricu zmiešame a tiež opatrne primiešame.
Cesto vylejeme do papierom vystlanej tortovej formy. Pečieme približne 30 minút pri teplote 160 stupňov. Po upečení necháme vychladnúť. 
Čerešne si necháme odkvapkať. Smotanu vyšľaháme. Tvaroh s cukrom zmiešame a opatrne pridávame vyšľahanú šľahačku. 
Vychladnuté cesto pokvapkáme šťavou z čerešní, natrieme krémom a poukladáme vykôstkované čerešne. Necháme odležať v chladničke. 

Bon appétit !  ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára