sobota, 5. apríla 2014

Jahodová roláda

Dnes som sa inšpirovala knihou od Emmy Tekelyovej - Sladkosti, od ktorých sa nepriberá. Nech sa páči a nech chutí ! :)


Potrebujeme :

Na cesto:

  • 6 vajec
  • 190g trstinového cukru
  • 50g kakaa
Na krém:
  • cca 100g jahôd 
  • 250g mascarpone
  • 200g bieleho jogurtu
  • 1 PL práškového cukru
  • 2 ČL vanilky

Postup:

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a postupne pridávame 120g cukru. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny, a potom opatrne primiešavame preosiate kakao a sneh. 
Plech si vystelieme papierom na pečenie a potrieme roztopeným maslom. Cesto vylejeme na plech a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 min. Cesto si necháme trochu vychladnúť na plechu. Potom ho stočíme aj s papierom do rolády.
Pripravíme si krém. Mascarpone zmiešame s jogurtom, cukrom a vanilkou. Jahody si nakrájame na menšie kúsky. 

Vychladnuté cesto roztočíme, naplníme plnkou (ale nie až úplne po okraj, aby nám následne nevyšla plnka von) a poukladáme jahody. Znovu zatočíme. Dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 2 hodiny. 


Bon appétit! ©

1 komentár:

  1. Tak toto vyzerá tiež výborne, včera som zjedla za misku jahôd a kľudne by som si dala aj ďalšie, napríklad v takejto roláde :)

    OdpovedaťOdstrániť