streda, 23. apríla 2014

Obrátený banánový koláč


Potrebujeme:

na cesto
  • 150g masla
  • 2 vajcia
  • 120g trstinového cukru
  • 250g špaldovej múky
  • 2 lyžice prášku do pečiva
  • pol lyžice škorice
  • 3 veľké banány
  • med
  • orechy na ozdobu

na krém 
  • mascarpone
  • smotana na šľahanie 
  • stužovač do šľahačky
  • práškový cukor

(inšpirácia-Freckled potato)


Postup:

Z ingrediencíí na cesto vytvoríme hmotu, ktorú zabalíme do potravinovej fólie a uložíme na dve hodiny do chladničky. 
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a dno pokvapkáme medom. Prekrojené banány poukladáme na dno rezom dolu. 
Cesto vyberieme z fólie a vyvaľkáme medzi dvoma papiermi na veľkosť formy a položíme na banány. Pečieme na 180°C približne 35 minút. Koláč necháme vo forme vychladnúť a preklopíme ho na tanier. 
Mascarpone, šľahačku a stužovač vyšľáhame dotuha a osladíme podľa chuti práškovým cukrom. Krém navrstvíme na koláč a posypeme orechami. 

Dobrú chuť ! :) 



2 komentáre:

  1. Veľmi chutný koláčik, sestra ho robila a hneď som si musela vypýtať recept :)

    OdpovedaťOdstrániť